MATKAMAJAKKA OY SPONSORINA HYVÄNTEKEVÄISYYSPROJEKTI TEAM RYNKEBY:SSÄ!

Matkamajakka Oy lahjoittaa tänä vuonna yrityksen joululahjavaroja TEAM RYNKEBY -projektiin.

Team Rynkeby – God Morgon on eurooppalainen hyväntekeväisyysprojekti, jossa pyöräilyjoukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Team Rynkeby – God Morgon perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä Rynkeby Foods A/S:ään, päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliin tulon.

Rynkeby Foods oli tapahtuman pääsponsori, mutta mukana oli myös muita yrityksiä. Ensimmäinen Team Rynkeby -joukkue oli niin hyvä sponsoreiden hankkija, että palatessaan takaisin Tanskaan sillä oli jäljellä 38 000 Tanskan kruunua. Team Rynkeby – God Morgon lahjoitti rahat Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle ja näin uusi traditio oli syntynyt.

LUE LISÄÄ: Team Rynkebyn synty.

2 100 PYÖRÄILIJÄÄ KAHDEKSASSA MAASSA

Team Rynkeby – God morgon koostuu nykyisin 2 100 kuntopyöräilijästä ja 550 avustajasta. He ovat jakautuneina 57:ään paikalliseen joukkueeseen Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa, Saksassa ja Sveitsissä.

Osallistujat on valittu Team Rynkeby – God Morgon verkkosivustoille hakemuksensa jättäneiden tuhansien henkilöiden joukosta.

LUE LISÄÄ: Näin osallistut Team Rynkeby -tapahtumaan.

KERÄTYT RAHAT MENEVÄT VAKAVASTI SAIRAILLE LAPSILLE

Osallistujien on pystyttävä käyttämään suuri osa vuottaan pyöräilemällä muun muassa yli 1 200 km matkan Pariisiin – mutta he sitoutuvat myös ponnistelemaan kerätäkseen rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi.

Saksalainen mehukonserni Eckes-Granini kattaa projektin hallinnolliset kustannukset kolmen brändinsä Rynkebyn, God Morgonin ja hohes C:n kautta yhteistyössä niiden järjestöjen kanssa, joille keräämme rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki keräämämme rahat menevät lyhentämättöminä vakavasti sairaita lapsia auttaville järjestöille.

Vuonna 2019 Team Rynkeby – God Morgonlahjoitti 10,6 miljoonaa euroa vakavasti ssairaiden lasten hyväksi. Tästä summasta sai Aamu Säätiö 70% (775,129 euroa) ja Sylva ry 30% (332,198 euroa).

RAHANKERÄYSLUVAT

Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö: Poliisihallituksen luvan nro RA/2018/92. Lupa on voimassa 4.3.2018 – 3.3.2023 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Sylva ry: Keräyslupa: RA/2019/677 voimassa 20.08.2019 – 19.08.2024 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.